Logo Abelenda Bicycle Rental

Fietsverhuur aan de Ecopista do Dão FietsrouteBEZIENSWAARDIG:

SERRA DO BUSSACO

Serra do Bussaco, Portugal

Het Bussaco Bos-Park, National Monument in Portugal


Het Bussaco Bos-park, National Monument in Portugal

Serra do Bussaco

Het Bospark van Bussaco, 105 hectare groot met een diameter van 5 km, is in 1943 geclassificeerd als Nationaal Monument van Portugal. Het park wordt algemeen geroemd door botanisten uit heel Europa.

Er zijn meer dan 700 verschillende soorten bomen te bewonderen, die hun herkomst uit heel de wereld hebben. Op de verschillende wandelpaden waant u zich in landen buiten Europa. Als u bijvoorbeeld wandelt door de Vale de Fetos, ziet u meters hoge varens op stam.

Serra do Bussaco is een half uur rijden vanaf Abelenda Bike Rental.

Het Paleis van Bussaco

Het Paleis van Bussaco

Van het oorspronkelijke klooster dat hier in de 16e eeuw gebouwd is, kan men tegenwoordig slechts nog de kloostergangen, de kapel en een paar monnikencellen bezoeken, omdat in de 19e eeuw op de plaats van het klooster een paleis werd gebouwd.
Het paleis, in de Neo-Manuelaanse stijl, was in 1907 afgebouwd, maar lang heeft de koninklijke familie er niet van kunnen genieten, omdat in 1910 de Portugeese Republiek werd uitgeroepen.

Sinds die tijd tot aan de dag van vandaag funcioneerd het paleis als een van de meest luxe hotels in de wereld.

Het restaurant van het Bussaco Hotel

Het Restaurant

Het Pallace Hotel beschikt over een goed restaurant, met speciale wijnen en het is sterk aan te bevelen te eten op het balkon van het restaurant, met uitzicht over de exotische tuinen.
U hoeft geen gast van hotel te zijn om hier te eten en de prijs is redelijk.

Wandelingen en bezienswaardigheden in de Serra do Bussaco

Wandelingen en bezienswaardigheden

U kunt wandelen vanaf het paleis naar beneden, via de Fonte Fria, een trappartij met 144 treden met in het midden de loop van de waterbron met de zelfde naam. Loopt u verder dan komt u uit in de Vale de Fetos, met zijn metershoge varens op stam.

Cruz Alta


Ook kunt u naar boven lopen, naar naar het uitkijkpunt Cruz Alta. U loopt dan ongeveer 3 km over de Via Sacra en komt langs 20 kapelletjes met beelden van de kruizeging van Jezus Cristus. Boven op de Cruz Alta aangekomen, kan men de totale schoonheid van de Serra do Bussaco goed bewonderen

Cruz Alta, Serra do Bussaco


Serra do Bussaco, Portugal

Contact Formulier:Meer contact gegevens:

Telefoon: +351 - 963444663

WhatsApp: WhatsApp Bericht
ABELENDA BIKE RENTAL

Abelenda Bike Rental Bicycle


29 km from the Serra do Bussaco