Logo Abelenda Bicycle Rental

Fietsverhuur aan de Ecopista do Dão FietsrouteBEZIENSWAARDIG:

SERRA DA ESTRELA

Serra da Estrela, het hoogste gebergte van continentaal Portugal

Serra da Estrela, het hoogste gebergte van continentaal Portugal


Serra da Estrela, Nationaal Park, midden Portugal

Serra da Estrela, Nationaal Park

De Serra da Estrela is de grootste bergketen van Portugal is en het hoogste punt, de Torre, ligt op 1993 meter. Dit Nationale Park heeft veel te bieden wat natuurschoon betreft.
Met kronkelende wegen en diepe door gletsjers uitgesleten ravijnen is het een echt hooggebergte en een prachtig wandelgebied. De moeite waard, zowel in de zomer als in de winter.Sneeuw in Portugal

Sneeuw in Portugal

Het enige ski-gebied van Portugal bevindt zich hier in de Serra da Estrela, en voor de Portugezen is de sneeuw in de winter een belangrijke attractie.
Maar ook in de zomer kan er geskied worden, op de kunst ski-piste is Seia.Linhares, officieel "Historisch Dorp", Serra da Estrela, Portugal

Linhares, officieel "Historisch Dorp"

Linhares is één van de officïele "Historische Dorpen" van Portugal, en men heeft er alles aan gedaan het traditionele aanzien van de straten en huizen te bewaren. Er zijn nog steeds veel sporen van de Romeinse overheersing te vinden.
De grootste attractie van Linhares is ongetwijfeld het kasteel met zijn imposante torens. De oorsprong gaat nog verder terug, maar de vorm waarin het kasteel nu kan worden bezocht komt grotendeels overeen met die van de 13e eeuw, toen het samen met de naburige kastelen van Celorico da Beira en Trancoso een verdedigingslinie vormde.>Serra da Estrela, het Broodmuseum

Serra da Estrela, het Broodmuseum

Dit museum bevindt zich in het stadje Seia, en is geheel gewijd aan de traditie, de geschiedenis en de kunst van het Portugese brood. Het heeft vier expositieruimtes en een reconstructie van een oude Portugese bakkerswinkel. In het restaurant kunnen alle soorten Portugees brood (gemaakt in de eigen bakkerij) geproefd worden, naast andere traditionele Portugese gerechten.

Het is één van de meest bezochte musea in Portugal. Museum en bijbehorend restaurant zijn op maandag gesloten.
Meer informatie op de site van het museum: www.museudopao.pt.
In het portugees, maar het geeft een goede indruk van het museum.Wandelen in het hoogste gebergte van Portugal, de Serra da Estrela

Wandelen in het hoogste gebergte van Portugal

Er zijn verschillende goed gemarkeerde wandeligen in de Serra da Estrela uitgezet. U kunt wandelen zowel hoog in bergen als in de dalen, langs beekjes en riviertjes met krital-helder water en van een adembenemende schoonheid.

Er zijn een aantal lange wandelingen die de hele Serra da Estrela doorkruizen (GR) als verschillende rondwandelingen.

Gedetailleerde beschrijvingen van 16 rondwandelingen


Er zijn veel wandelingen uitgezet in de Serra da Estrela. De volgende site geeft uitgebreide informatie over een aantal wandelingen in de gemeente Manteigas in de Serra da Estrela:

Contact Formulier:Meer contact gegevens:

Telefoon: +351 - 963444663

WhatsApp: WhatsApp Bericht
ABELENDA BIKE RENTAL

Abelenda Bike Rental Bicycle


55 km from the Serra da Estrela