Logo Abelenda Bicycle Rental

Fietsverhuur aan de Ecopista do Dão FietsrouteBEZIENSWAARDIG:

COIMBRA

Coimbra, de oude en prachtige universiteitsstad van Portugal

Coimbra, een van de oudste universiteitssteden ter wereld


Coimbra, studenten-stad

Universiteit Coimbra

Coimbra is niet zo groot als Lissabon of Porto (inwonertal ongeveer 100.000), maar heeft een vergelijkbaar cultureel en historisch belang en is een "must" voor elke bezoeker van Portugal.
De universiteit, één van oudsten van europa, is altijd een hoofdelement van het sociale en culturele leven geweest, en is dat nog steeds. De rijke historie van de stad is af te zien aan de vele fraaie gebouwen die ze bezit.

De Universiteitsbibliotheek van Coimbra

De Universiteitsbibliotheek van Coimbra


Het beroemdste van de vele monumentale gebouwen die Coimbra aan de universiteit te danken heeft, is de oude bibliotheek, gebouwd begin 1700.
Met haar grote eenheid in exterieur, interieur en decoratie, is de bibliotheek een schitterend voorbeeld van de barokstijl. Zo’n 300.000 boeken, allen daterend van vóór 1800, worden hier nog steeds bewaard. De bibliotheek is door een ieder te bezoeken.

De Sé Velha

Coimbra, de Sé Velha

Onder de vele monumenten in Coimbra neemt de Sé Velha (Oude Kathedraal) vanwege haar antieke oorsprong een bijzondere plaats in. Ondanks de vele veranderingen en toevoegingen die in de loop der tijden hebben plaatsgevonden is de basisstructuur uit de 12e eeuw bewaard gebleven.
De eenvoudige fortachtige buitenkant met de massieve ingang en het perfect ontworpen interieur met drie beuken maken de kathedraal tot het beste voorbeeld van de romaanse stijl dat in Portugal te vinden is.

De Fado van Coimbra

De Fado van  Coimbra

De fado van Coimbra is, in tegendeel van die van Lissabon, intellectueel, heeft een andere interval en klinkt wat betreft stemgebruik anders dan de fado van Lissabon. Het is het perfecte lied om over het studentenleven te vertellen, over Coimbra, over de beste jeugdjaren, de wilde nachten zonder slapen, de onbeantwoorde liefdes en voor de serenades bij het raam.

Deze romantische uitingen worden alleen door mannelijke groepen studenten gedaan. Zij zijn dan gekleed in zwarte traditionele kleding en hebben een zwarte cape om.

De ‘Queima das Fitas’, het feest van de afsluiting van het schooljaar in mei, wordt gezien als het beste moment om de fado van Coimbra te horen. De ‘Noite da Serenata’ (de avond van de serenade), die wordt gehouden bij de deur van de Sé Velha (oude kathedraal), is een unieke beleving!

Stadswandeling Coimbra

We hebben beschikbaar voor onze gasten een beschrijving van een stadswandeling door Coimbra.

Stadswandeling CoimbraStadswandeling Coimbra


Coimbra

Contact Formulier:Meer contact gegevens:

Telefoon: +351 - 963444663

WhatsApp: WhatsApp Bericht
ABELENDA BIKE RENTAL

Abelenda Bike Rental Bicycle


55 km from Coimbra