Logo Abelenda Bicycle Rental

Fietsverhuur aan de Ecopista do Dão FietsrouteBEZIENSWAARDIG:

VISEU

Viseu, Portugal

Viseu, hoofdstad van de Beira Alta van Portugal


Viseu

Viseu, hoofdstad van de Beira Alta van Portugal

Viseu is het economische hart van de Beira Alta van Portugal, maar heeft niettemin haar cultuurschatten weten te behouden.
In het oude gedeelte van de stad vindt u een mix van historie en comercïele activiteiten. In de Rua Escura, bevinden zich waterspuwers en gotische ramen in huizen uit de 16e eeuw. De kromme Rua Direita ("Rechte Straat"), is zeer levendig door de traditionele handel.

Cava de Viriato

Cava de Viriato, Viseu

In Viseu zin fraaie voorbeelden van de Portugese architectuur van vrijwel elke periode te vinden, alsmede vele sporen van de Romeinse tijd, zoals de bekende “Cava de Viriato”, de grote achthoekige omheining van een militair kamp.

In de bergen rondom Viseu won Viriato het van de machtige romaanse legioenen. Deze “Lusitaanse” caudillo en oudste held van de Portugezen is hier vereeuwigd in een standbeeld in de Cava de Viriato, die nog steeds een enigma vormt voor archeologen.

De Kathedraal van Viseu

De Kathedraal van Viseu

Deze kathedraal gaat terug tot de 13e eeuw. Sporen hiervan kan men nog steeds zien in de basis-structuur en de massieve muren, en ook in sommige details.
De huidige kathedraal is voornamelijk Gothisch, maar gemengd met Romaanse karakteristieken, en met toevoegingen en veranderingen uit latere periodes, zoals de klokketoren uit de 17e-18e eeuw en de hoofdingang in de Maniëristische stijl. Noemenswaard zijn ook de tegels en schilderingen in het interieur uit de Barok.

Het Grão Vasco Museum

Het Grão Vasco Museum, Viseu

Het museum, opgericht in 1916, is gehuisvest in het gebouw van de oude seminarie, aan de zijkant van de Kathedraal. Het gebouw, daterend uit de 16e eeuw in de Manïeristische stijl, is recentelijk van binnen gemoderniseerd door architect Eduardo Souto de Moura.

De belangrijkste bezittingen van het museum zijn de geschilderde altaarstukken uit de renaissance, gemaakt voor de kathedraal van Viseu, waaronder het hoofdaltaarstuk, uitgevoerd door onder andere de jonge Vasco Fernandes, en later altaarstukken van een rijpe Vasco Fernandes en zijn medewerker Gaspar Vaz.
Het artistiek belang van deze werken maken het Grão Vasco Museum tot één van de belangrijkste kunstmusea van Portugal.

Stadswandeling Viseu

We hebben beschikbaar voor onze gasten een beschrijving van een stadswandeling door Viseu.

Stadswandeling ViseuCity - walk Viseu


Viseu, street

Contact Formulier:Meer contact gegevens:

Telefoon: +351 - 963444663

WhatsApp: WhatsApp Bericht
ABELENDA BIKE RENTAL

Abelenda Bike Rental Bicycle


43 km from Viseu